Skip to main content

Nyheter

170 ungdomsbostäder byggs i Upplands Väsby

Kö
I mars startar byggandet av 170 ungdomslägenheter i Järnvägsparken vid Upplands Väsby station.

Ungdomslägenheterna ingår i ett större bostadsbyggnadsprojekt med namnet Väsby Entré, och de första lägenheterna kommer att vara inflyttningsklara redan 2019.

Byggnadsarbetare
Tre hus med sammanlagt 170 lägenheter byggs av Väsbyhem i samarbete med byggföretaget Serneke. Dessa hus blir de första i ett stort byggprojekt som kommer att omfatta mer än 1 000 bostäder i flerfamiljshus samt 30 000 kvadratmeter butiks- och kontorslokaler.

- ”I den rådande bostadsbristen är det väldigt angeläget att bidra med nya bostäder av olika typer och storlekar. Extra viktigt är det att bygga bostäder för de grupper i samhället som i dag har svårast att ta sig ut på bostadsmarknaden, som till exempel studenter och ungdomar ”, säger Väsbyhems vd Amra Barlov Lindqvist i ett pressmeddelande från Upplands Väsby kommun.

Till historien hör att Upplands Väsby kommun var en av de första kommunerna i landet som byggde bostäder för ungdomar. Redan på 1980-talet lanserade kommunen sådana bostäder i samband med Bomässan 1985, som hölls i just Upplands Väsby.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .