Skip to main content

Nyheter

Bostadspolitisk kongress genomförd i Sollentuna

IMG 0104
Lördagen den 28 april genomförde Hyresgästföreningen en bostadspolitisk kongress på Scandic Star Hotel.

Kongressen arrangerades i samarbete mellan Hyresgästföreningen region Stockholms Team Norr och Hyresgästföreningen Sollentuna. ABF Norra Stockholms län medverkade också.

IMG 0094
Kongressen inleddes av Hyresgästföreningen region Stockholms ordförande Simon Safari.

Tyresbostäders vd Maria Öberg berättade om hur ett allmännyttigt bostadsbolag kan bygga billigare hyresrätter med rimlig hyra.

IMG 0102
Hyresgästföreningen region Stockholms förhandlingsstrateg Jan Hedberg föreläste om hur många kommuner trixar och fixar för att kunna tömma sina allmännyttiga bostadsbolag på pengar. Sollentuna kommun är en av dessa kommuner och har länge ägnat sig åt bland annat ombildningar, utförsäljningar och aggressiv skatteplanering.

Ett välkommet humoristiskt avbrott i allt det allvarliga var ståuppkomikerna Sven Brundin och Jakob Öqvist som gjorde ett bejublat framträdande.

IMG 0100
Avrundningen på kongressen var en mycket intressant paneldebatt med politiker från några norrortskommuner samt Hyresgästföreningens chefsekonom Martin Hofverberg.

Följande lokalpolitiker medverkade i debatten:
Claes Thunblad (S), Järfälla
Joakim Jonsson (S), Sollentuna
Jesper Wiklund (V), Sundbyberg
Erik Andersson (M), Täby
Oscar Weinamar (M), Upplands Väsby samt
Marika Makovits, Stockholms Stadsmission

IMG 0107
Efter kongressen lade Joakim Jonsson ut följande kommentar på Facebook:

- ”Idag fick jag som enda Sollentunapolitiker debattera kommunal bostadspolitik på Hyresgästföreningens kongress på Scandic Star. Budskapet var att det byggs för lite i Sollentuna, ca 250 årligen och vi behöver minst fördubbla, helst tredubbla, den siffran. Vi kan göra det om vi har modiga politiker som vågar bygga hyresrätter!”.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .