Skip to main content

Nyheter

Debatt: Nu måste våra lokalpolitiker vakna!

Sollentuna kommunhus Wiki
Det är sedan länge dags att göra något vad gäller de bostadspolitiska frågorna i Sollentuna. Pratandets tid är förbi.

Det här duger inte på långt när.

Den politiska majoriteten i Sollentuna gör inte sitt jobb. De gör inte ens det de säger att de ska göra.

Var är de utlovade 1 500 nya hyresrätterna Henrik Thunes (M)? Det har pratats massor om detta, men vi kan konstatera att det nu gått tre år utan att det hänt ett enda dugg med byggandet av dessa hyresrätter. Jag kan inte se en enda förutsättning för att ens en av dessa utlovade hyresrätter byggs. Vore det inte ärligare för dig som politiker Henrik Thunes att tala om det för väljarna? Att det inget blir.

Byggnadsarbetare
Och du Magnus Ramstrand (KD), som skryter med att ni ”skapat förutsättningar för att bygga 5 000 nya bostäder” i kommunen. Var är dom? Var och när ska de byggas? Tala om det för medborgarna nu Magnus, istället för att leka mussla och kalla oss i Hyresgästföreningen för kommunister.

Henrik Thunes uttalar sig om de 5 000 ”möjliga” nya bostäderna i lokaltidningen Vi i Sollentuna och menar där att det i år hittills byggts 300 nya bostäder i Sollentuna. Ett problem där bara – dessa 300 bostäder ingår ju inte i de påstådda 5 000! Eller hur Thunes? Som lokalpolitiker har du ett ansvar att tala om som det är för medborgarna, så se till att göra det.

Den nuvarande politiska majoriteten i Sollentuna kommun har en förmåga att förvärra problem. I takt med att bostadsbehoven och bostadsbristen ökar, så pratar majoriteten om att minska byggtakten i Sollentuna. Också i det med Henrik Thunes i spetsen.

Som sagt – det är hög tid att vakna nu och se till att något blir gjort. Att prata strunt leder ingenstans.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .