Skip to main content

Nyheter

Flera ombildningar av Sollentunahems hyresrätter på gång

Bild 001
Den senaste ombildningen av Sollentunahems hyresrätter genomfördes i mars 2016 på Vänortsstråket i Tureberg. Nu är flera ombildningar på gång runt om i Sollentuna.

Den 3 december ombildas 12 hyresrätter på Västervägen 33-37 i Skälby till bostadsrätter.

Bostadsrättsföreningen Malmparken på Malmvägen 10-12 (151 hyresrätter) har nu en juridisk konflikt i Svea hovrätt med Sollentunahem (via Hyresnämnden). Anledningen till detta är att Hyresnämnden avvisade bostadsrättsföreningens anmälan om köp då den inkom för sent och inte innehöll alla stipulerade uppgifter. Bostadsrättsföreningen överklagade detta till Svea hovrätt.

En ny bostadsrättsförening på Malmvägen 14-16 bildades i juni i år. Berör 149 hyresrätter. Sollentunahems dotterbolag Sollentunafastigheter 3 AB ska lämna ett hembud (erbjudande om köp) till föreningen enligt uppgifter från Sollentunahem.

På Ribbings väg 5 A-C (59 hyresrätter) har bostadsrättsföreningen Ribbings väg 5 begärt hembud enligt Sollentunahem (november). Enligt bostadsrättsföreningen fick man ett prisförslag redan i juli i år.

Till detta ska läggas att enligt kommunens ägardirektiv så finns det dels en konflikt mellan att Malmvägen pekas ut både till försäljning till andra fastighetsbolag och för ombildning till bostadsrätter. Samma situation finns i Skälby. Vad gäller Edsberg och Ribbings väg så finns det ingenting i ägardirektivet som säger att det ska ombildas till bostadsrätter.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .