Skip to main content

Nyheter

Högaktuell insändare

Stockhaus riksdagen
För två veckor sedan så attackerade moderaten Maria Stockhaus, som också är ordförande i Sollentunahems styrelse, Hyresgästföreningen Sollentuna i en insändare i Vi i Sollentuna. Nu har Hyresgästföreningen gett svar på tal.

I det senaste numret av lokaltidningen Vi i Sollentuna (nr 4 2017) finns en insändare från styrelsen för Hyresgästföreningen Sollentuna. Insändaren är ett svar på Maria Stockhaus attack mot Hyresgästföreningen för två veckor sedan.

Maria Stockhaus kritiserar Hyresgästföreningen för att inte hon och representanter för (KD) och (L) (det vill säga de partier som drev igenom Sollentunahemsaffären) bjöds in till ett möte som Hyresgästföreningen höll den 30 november. Nu är det ju som så att Hyresgästföreningen bjuder in vilka man vill till sina möten.

Vidare så menar Stockhaus att man måste ha rätt ”partibok” för att få komma på Hyresgästföreningens möten. Men så är alls inte fallet. Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden och fristående organisation, men en bostadspolitiskt aktiv sådan.

Intresset för Hyresgästföreningens möten är dock aningen ihåligt. Såväl Stockhaus parti Moderaterna som Kristdemokraterna och Liberalerna bjöds in till en bostadspolitisk debatt tillsammans med Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder och Stockholms stads bostadsborgarråd Ann-Margrethe Livh (V) den 12 december. Inget av ovan nämnda partier kom…

Du kan läsa föreningsstyrelsens insändare via denna länk: http://pdf.direktpress.se/flashpublisher/magazine/16262. Troligen har du redan fått pappersutgåvan av tidningen i din brevlåda. Där finns också en mycket bra insändare om Sollentunahemsaffären skriven av hyresgästen Lars Vestberg.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .