Skip to main content

Nyheter

Hyresavtal klart med Sollentunahem

Bild 010
Den 2 februari tecknande Hyresgästföreningen Sollentuna avtal om hyrorna för 2023 med AB Sollentunahem.

Den generella hyreshöjningen från den 1 mars 2023 blir 4,5 procent. Vid en månadshyra om 7 000 kronor, innebär det en höjning med 315 kronor. Hyresgästföreningen lyckades förhandla bort retroaktiva hyreshöjningar för januari och februari.

Vad gäller Sollentunahems nyproducerade hyresrätter i kvarteret Esset i Edsberg (Ribbings väg), så blir hyreshöjningen 2,265 procent – så kallad presumtionshyra.

På grund av upprustningen och hyreshöjningar på grund av detta, får hyresgästerna i Klasro en reducerad hyreshöjning om 2,25 procent. På ungefär samma grunder får hyresgästerna på Svalgången i Helenelund också en reducerad hyreshöjning om 3,6 procent.

-      Detta är en ovanligt hög hyreshöjning som svider rejält i många hyresgästers plånböcker. Vi är inte nöjda med denna överenskommelse, men i förhållande till Sollentunahems krav på 9 procents hyreshöjning från den 1 januari och den ekonomiska situationen i vårt land så kan vi leva med detta avtal, säger Thomas Axelsson, ordförande för och förhandlingsansvarig i Hyresgästföreningen Sollentuna.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .