Skip to main content

Nyheter

Hyrorna för Stockholms stads bostadsbolag klara

12 okt 2019 2
Efter många turer är avtal tecknade med de tre bolagen.

I höstas strandade hyresförhandlingarna mellan Svenska Bostäder, Stockholmshem, Familjebostäder och Hyresgästföreningen. Bolagen gick då till Hyresmarknadskommittén (HMK) som senare sköt tillbaka frågan till parterna då man ansåg att de inte förhandlat färdigt.

Men det blev inget avtal då heller, och frågan hamnade ännu en gång i HMK, som beslutade att bolagen får höja hyrorna med i genomsnitt 4,45 procent, alltså mindre än hälften av bolagens ursprungliga krav. Detta berör 77 000 hyresgäster i Stockholms stad.

Stockholms stad har fler bostadsbolag. Dels Micasa som omfattas av ett tvåårsavtal som också gäller 2023 (1,5 procent för 2023), och dels Stadsholmen där hyrorna inte är färdigförhandlade.

Läs mer om detta på Hem & Hyra: https://www.hemhyra.se/nyheter/efter-manga-turer-hyran-hojs-med-445-procent-for-77-000-lagenheter/. Här finns också en lista över alla färdigförhandlade hyror i landet.

Läs mer om detta på bostadspolitik.se: https://www.bostadspolitik.se/2023/02/07/hyran-for-stockholmsbolagen-klar-445-procent/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .