Skip to main content

Nyheter

Möte om Sollentunahemsaffären i Edsberg

RP 3 Edsberg 2 maj 2017
Tisdagen den 2 maj höll Hyresgästföreningen Sollentuna ett möte om den så kallade Sollentunahemsaffären för hyresgästerna i Edsberg.

42 intresserade hyresgäster mötte upp till Rosa Parks Café om Sollentunahemsaffären på 89:an på Ribbings väg i Edsberg. Jan Hedin, förhandlingsstrateg på Hyresgästföreningen region Stockholm, berättade om Sollentunahemsaffären och hur den är tänkt att genomföras.

I korthet så handlar Sollentunahemsaffären om detta:
- Sollentunahem aska bygga 1 500 hyresrätter fram till 2025.
- Sollentunahem ska sälja 2 000 hyresrätter till andra fastighetsbolag.
- Sollentuna kommun för över alla kommersiella fastigheter till ett nybildat kommunalt fastighetsbolag.
- Ägaren Sollentuna kommun har bestämt att ombildningarna av Sollentunahems hyresrätter till bostadsrätter ska fortsätta.

RP 2 Edsberg 2 maj 2017
Jan Hedin konstaterade dels att Sollentunahem inte behöver sälja några lägenheter för att kunna bygga 1 500 nya. Sollentunahem har kapital så det räcker och blir över. Dels också att ”paketeringen” av de fastigheter som ska säljas i dotterbolag, är ren skatteplanering från kommunens sida. På det sättet undviker man reavinstskatt till staten.

Många på mötet tyckte att utförsäljningen är fel gjort av kommunen, och uttryckte också oro över framtiden då ingen vet vad som ska säljas eller ombildas i nuläget. Flera uttryckte också en önskan om att byta ut den politiska majoriteten i valet 2018.

RP Edsberg 2 maj 2017
På mötet framkom också att det i dagsläget finns 30 bostadsrättsföreningar som anmält intresse till Sollentunahem om att få ombilda 2 300 hyresrätter.

Sollentunahem har idag cirka 5 800 hyresrätter.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .