Skip to main content

Nyheter

Ny kampanj mot utförsäljningarna: Sälj inte våra hem!

Sälj inte våra hem
Hyresgästföreningen region Stockholm har startat en kampanj mot utförsäljningarna. Kom med du också!

Kampanjen handlar om allmännyttans framtid. Bland annat kommer kampanjen att omfatta annonser, en digital namninsamling samt en vykortskampanj med start i nästa nummer av tidningen Hem&Hyra.

Ett kortsiktigt beslut med stora konsekvenser
Under de senaste 10 åren har mer än 50 000 lägenheter ur allmännyttan i Stockholmsregionen sålts. 50 000 hushåll vars hem nu fått en ny ägare. I alltför många fall blir konsekvensen sämre service, brist på inflytande och höjda hyror, som alltför ofta leder till att man som hyresgäst inte har råd att bo kvar, utan tvingas flytta!

  • Allmännyttan ger kommunerna möjlighet att ta sitt ansvar gällande allas rätt till ett hem.

  • Utan allmännyttan kan bostadsförsörjningsansvaret bli en mycket dyr affär för kommunen.

  • Allmännyttan är det enda bostadsbeståndet vi alla är med och styr över.

Människors hem ska inte vara spekulationsobjekt, en vara som kan köpas och säljas utan att de som bor där har något att säga till om. Kommunerna ska se till att inga allmännyttiga hyresrätter ska säljas eller ombildas till annan upplåtelseform. Vi menar att det, framförallt i en tid av bostadsbrist, är helt orimligt att ombilda hyresrätter. Hyresrätten är förutsättningen om vi ska ha ett samhälle för alla.

Din röst kan vara avgörande.

Gå med i namninsamlingen mot utförsäljningarna: https://www.hyresgastforeningen.se/paverka/kampanjer/region/stockholm/salj-inte-vara-hem/
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .