Skip to main content

Nyheter

Region Stockholm i Sollentuna

Sollentuna kommunhus Wiki
De 14 februari höll representanter för Hyresgästföreningen region Stockholm ett möte om bostadspolitik med representanter för den politiska majoriteten i Sollentuna.

Sedan förra året turnerar regionens ordförande Simon Safari tillsammans med andra representanter för regionen, runt i kommunerna och träffar lokalpolitiker för att diskutera bostadspolitik.

Henrik Thunes
Den 14 februari var turen kommen till Sollentuna kommun. Simon Safari med flera träffade då kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) och stadsbyggnadsnämndens ordförande Thomas Ardenfors (M).

RP 30nov6
Under mötet diskuterades bland annat det relativt stora intresset från byggbolag att bygga hyresrätter i Sollentuna, utförsäljningen av Sollentunahem, kollektivtrafikens koppling till bostadsbyggandet, den minskande andelen hyresrätter i kommunen, konkurrensen inom byggbranschen samt konsekvenserna av bostadsbristen.

Ardenfors
Thunes och Ardenfors uttalade också en önskan om en utvecklad dialog med hyresgästerna. Man kan konstatera att någon sådan dialog aldrig har förekommit i Sollentuna samt att den politiska majoriteten i kommunen aldrig har kontaktat Hyresgästföreningen om någon dialog.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .