Skip to main content

Nyheter

Stor ombildning i Sundbyberg stoppad

Hyreshus Wiki
322 hyresrätter blir kvar som just hyresrätter hos det kommunala bolaget Förvaltaren.

Två bostadsrättsföreningar har under en längre tid försökt ombilda 238 hyresrätter på Friluftsvägen/Skogsbacken och 84 på Götgatan i Sundbyberg. 

Bostadsrättsföreningen i det förstnämnda området lyckades inte få ihop det lagstadgade 2/3 majoritet för köp, och därför blir det inget köp. Bostadsrättsföreningen hade fått tre extra månader på sig av Förvaltaren för att få ihop en majoritet för köp, men då man inte lyckades med det drar sig Förvaltaren ur med argumentet att en ombildning inte kan pågå hur länge som helst.

Bild 043
När det gäller de 84 hyresrätterna på Götgatan så har inte bostadsrättsföreningen lyckats få ihop en ekonomisk plan för köp som är hållbar enligt Förvaltaren. Därför stoppas nu affären.

Enligt uppgift så låg priset för Friluftsvägen/Skogsbacken på 34 000 kronor kvadratmetern. Är i ett perspektiv lågt då man i Stockholm vanligen ligger på långt över 40 000 kronor per kvadratmetern. Kan också jämföras med ombildningspriser i Sollentuna som bland annat legat på 12 000, 16 000 och 17 000 kronor per kvadratmetern. Rena realisationen jämfört med Sundbyberg alltså.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .