Skip to main content

Nyheter

Till alla hyresgäster

1 16 jDV9mZTtbf 477x320
Den 4 december delade Sollentunahem ut följande information till alla hyresgäster.

Information till alla hyresgäster från Sollentunahem

Delningen av Sollentunahem

Som vi tidigare informerat om planeras det för att vissa av Sollentunahems fastigheter ska säljas till andra hyresvärdar. Planen är att AB Sollentunahem ska delas upp i fem nya bolag. Ett av dessa bolag blir Sollentunahem AB, där större delen av våra nuvarande lägenheter kommer att delas upp i tre bolag, som i sin tur ska säljas till andra hyresvärdar.

Enligt de ursprungliga planerna skulle delningen av Sollentunahem ha genomförts under hösten 2017, men tidsplanen har förskjutits på grund av att delningsplanen har överklagats. Dessutom har fyra bostadsrättsföreningar bestridit vår ansökan om dispens från hembudsskyldigheten.

Tingsrätten behandlar nu ärendet med den överklagade delningsplanen. Vi vet i dagsläget inte när Tingsrättens beslut kommer att tas.

Hyresnämnden meddelade den 14 november sitt beslut om att bifalla vår ansökan om dispens från hembudsskyldigheten när det gäller två av bostadsrättsföreningarna: Rotfrukten 2 (Skinnaråsvägen, Annerovägen) och Rotstocken 1 (Amorgränd m fl).

Däremot får Sollentunahem inte dispens från hembudsskyldigheten för fastigheterna Sångaren 6 (Västervägen 33-37) samt Traktören 8 och 9 (Malmvägen 10-12). Det innebär att de två föreningarna ska erbjudas ombildning till bostadsrätter i samband med delningen.

Parterna kan överklaga Hyresnämndens beslut senast den 5 december.

Delningsprocessen kommer därmed att dra ut på tiden. Vi vet inte vilket slutdatum som gäller, men vi räknar med att det blir under första halvåret 2018. Så snart vi har klart besked, kommer vi att informera om det på hemsidan.

Om vi får klartecken att verkställa delningsplanen, tar det därefter cirka två månader tills delningen (fissionen) är genomförd.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .