Skip to main content

Nyheter

Valrörelsen har börjat

Sollentuna kommunhus Wiki
Företrädare för de nio partier som finns representerade i Sollentunas kommunfullmäktige tycker till om bostadspolitik.

Uttalandena gjordes i lokaltidningen Mitt i Sollentuna nr 17 den 24 april i år.

Hur ska ni bygga fler bostäder som folk har råd med?

Moderaterna
Henrik Thunes

- ”Vi ska sälja mark för uppförande av mindre, enklare hyresrätter. Sollentunahem arbetar för att underlätta flyttkedjor. I vissa fall kan hyran subventioneras vid flytt från äldre bestånd till nytt”.

Socialdemokraterna
Joakim Jonsson

- ”Vi vill inte sälja ut Sollentunahem. Vi ser också andra lösningar som kompiskontrakt som gör att fler kan bo tillsammans i en större lägenhet”.

Liberalerna
Anna-Lena Johansson

- ”Lägre hyror är bra men det är ingen quick fix. Vi föreslår sänkta inkomstskatter. Med mer pengar i plånboken ges större möjligheter att bo där man vill. Vi vil även se höjningar av bostadstillägget”.

Miljöpartiet
Peter Godlund

- ”Stoppa den planerade utförsäljningen av 2 000 hyresrätter. Vi ställer oss även bakom utbyggnaden av fler bostäder. Ökat utbud sänker priserna. Hänsyn ska tas till människa och natur”.

Kristdemokraterna
Magnus Ramstrand

- ”Vi har skapat möjlighet att bygga 5 000 lägenheter. Under KD-ministern Stefan Attefall förbättrades möjligheterna att hyra ut i andra hand”.

Sollentunapartiet
Anki Elken

- ”Det ska finnas kvar hyresrätter med rimliga hyror. Sollentunahem med flera ska göra extra satsningar på att bygga mindre bostäder med rimlig hyra. Folkbokförda i Sollentuna ska gynnas i kön”.

Centerpartiet
Lars Kallander

- ”Hellre riktade insatser till grupper som inte kommer in än subventioner till byggbolag”.

Sverigedemokraterna
Mikael Stigenberg

-  ”Bygg enkla och billiga ungdomsbostäder som ett första boende. Minska konkurrensen genom en migrationspaus och att ge Sollentunabor företräde till lediga bostäder”.

Vänsterpartiet
Barkat Hussain

- ”Stoppa utförsäljning och omvandling av äldre bestånd av hyresrätter och bygg nya på tomträtt för att minska byggkostnaderna så att låg- och medelinkomsttagare har råd att bo i nya hyresrätter”.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .