Skip to main content

Nyheter

Väsbyhem bygger bostadsrätter

Vasbyhem
Det allmännyttiga bostadsbolaget Väsbyhem inför ett helt nytt grepp inom verksamheten. Man bygger bostadsrätter som man ska sälja.

På Holmvägen i Upplands Väsby byggs nu 83 bostadsrätter i Väsbyhems regi. Dessa är redan ute för försäljning, och har tilldragit sig ett stort intresse från köpare. Vinsten är tänkt att vara en del av finansieringen av tusen nya hyresrätter som ska byggas under en femårsperiod. Inflyttningen i bostadsrätterna påbörjas under hösten 2015.

Detta är mycket ovanligt för allmännyttiga bostadsbolag. En undersökning från SABO, de allmännyttigas bostadsbolagens organisation, visar att det under perioden 2008-2012 bara byggdes cirka 250 bostadsrätter av allmännyttiga bostadsbolag i hela landet. Väsbyhems satsning är alltså stor i förhållande till detta.

-        ”Vi har planer för omkring tusen nya hyresrätter på fem år och vi gör det här för att finansiera dem”, säger Väsbyhems vd Amra Barlov Lundqvist i ett uttalande till lokaltidningen Mitt i. Hon ställer också ut löftet att pengarna kommer att användas till just byggande av hyresrätter.

Hyresgästföreningen Sollentuna har under flera år fört fram denna fråga som en möjlighet för AB Sollentunahem. Det skulle exempelvis kunna ske genom att ägaren Sollentuna kommun ger bolaget direktiv om att bygga ett antal bostadsrätter inom Väsjöprojektet, samtidigt som bolaget ges markanvisningar inom samma projekt för att också bygga hyresrätter.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .