Skip to main content

Nyheter

Bara en kandidat till förbundsordförandeposten återstår

Valurna
Endast några dagar innan Hyresgästföreningens förbundsstämma genomförs, meddelar Annika Billström att hon bestämt sig för att dra tillbaka sin kandidatur till förbundsordförandeposten.

Efter många turer med nomineringar och avsägelser återstår således endast Marie Linder som kandidat. Linder är idag chef på LO:s (Landsorganisationen) kommunikationsenhet och lokalt aktiv i Hyresgästföreningen på Tyresö. Hon sitter också med i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse sedan två år.

För bara lite sedan fanns det fyra nominerade kandidater samt en föreslagen som aldrig blev nominerad. Förutom Annika Billström hoppade också Lars Ohly och Anna Lönn Lundbäck av. Ohly var tidigare partiledare för Vänsterpartiet och Lönn Lundbäck är regionchef i region Västra Sverige. Därutöver var ordföranden för region Sydost, Björn Johansson, föreslagen, men blev av okänd anledning aldrig nominerad.

Det är även andra som figurerat som tänkbara kandidater. Bland annat region Stockholms före detta ordförande Terje Gunnarson, som dock i ett tidigt skede frånsade sig att bli nominerad.

I nuet kan man utgå från att Marie Linder blir vald till förbundsordförande på stämman i Visby kommande helg.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .