Skip to main content

Nyheter

Elstödsproblem för hyresgäster till Riksdagen

riksdagshuset 20091204HJL 1
En del hyresgäster får inte del av stödet.

För att ha rätt till elstöd i denna första vända, ska man ha haft ett eget elavtal under perioden oktober 2021 och oktober 2022. Så långt är det enkelt.

Värre är det för de hyresgäster som betalar sina elkostnader till sin hyresvärd, som i de fallen sitter på elavtalet. De hyresgästerna riskerar att bli utan stöd. En del hyresvärdar har deklarerat att de ska låta sina hyresgäster ska få ta del av det, andra säger att de inte ska göra det.

Riksdagsledamoten Jenny Nilsson (S), bostadspolitisk talesperson, kräver nu att Energiminister Ebba Bush (KD) ska svara på frågor om hur hyresvärdarna bör hantera elstödet.

Jenny Nilsson har ställt en skriftlig fråga i Riksdagen till Ebba Bush. Svaret hon fått säger ingenting.

- Jag tycker det är rimligt att uttrycka att meningen är att stödet ska gå till den som haft kostnaden. Om man inte vill reglera det på något sätt så kunde hon ändå kalla till sig aktörerna för att ha en dialog om det, säger Jenny Nilsson i ett uttalande till tidningen Hem & Hyra.

Läs mer om detta på Hem & Hyra: https://www.hemhyra.se/nyheter/efter-hem-hyras-granskning-elstod-till-hyresgaster-blir-fraga-i-riksdagen/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .