Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen region Stockholm och Coronaviruset

Coronavirus
Fredagen den 13 mars kom information och rekommendationer kring coronaviruset från Hyresgästföreningen region Stockholm.

Denna information gick ut till alla ordförande och styrelseledamöter i regionens 26 föreningar.

INFORMATION TILL DIG SOM ÄR PÅ VÄG IN I HYRESGÄSTFÖRENINGENS LOKALER
Har du eller någon du bor med varit i något av riskområdena nedan eller har förkylningssymptom, ska du inte gå in eller vistas i våra lokaler. Detta är en försiktighetsåtgärd för att begränsa möjlig smittspridning utifrån vårt samhällsviktiga uppdrag.

Den 11 mars togs beslut av regeringen om att karensavdraget tas bort en tid framåt samt att man inte skall hålla sammankomster med mer än 500 personer. För oss innebär det fortfarande att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi tar löpande beslut i enlighet med dessa.

Vi bedriver vår verksamhet som vanligt så långt det går, och då vi ej har några sammankomster planerade med mer än 500 personer i den direkt närmsta tiden så genomförs möten, utbildningar, konferenser och event som planerat.

Vi uppmanar till att man har fler digitala möten i stället för fysiska när det är möjligt för verksamheten.

Gällande den parlamentariska organisationen med föreningarnas årsmöten, kommande regionsårsmöten osv. så kommer dessa diskuteras och hanteras av förbundsordförande Marie Linder och förbundsstyrelsen samt arbetsutskottet. 

Respektive Hyresgästförening avgör själva om huruvida de ska hålla sitt årsmöte vid planerat datum eller flytta fram mötet, utifrån bedömning av risk för smitta och känsliga grupper.   

På https://www.hyresgastforeningen.se/corona/ finns mer information, där vi svarar på de vanligaste frågorna och även här hänvisar till Folkhälsomyndighetens information i frågan.

I övrigt gäller som vanligt;
  • Vid sjukdom och förkylningssymptom, hosta, snuva: Stanna hemma och sjukskriv dig (nu med slopat karensavdrag)
  • Tvätta händer ofta med tvål och vatten. Ev komplettera med handsprit om det inte finns tillgång till tvål och vatten
  • Använda pappershanddukar
  • Hosta och nys i armveck
  • Undvik att ta i hand
·        Undvik att röra vid ansikte och ögon.

Länk till mer information från Hyresgästföreningen: https://www.hyresgastforeningen.se/aktuellt/nyheter/information-om-coronaviruset/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .