Skip to main content

Nyheter

I Sollentuna verkar löften vara till för att svikas

Sollentuna kommunhus Wiki
Löftet om 1 500 nya hyresrätter till 2023 från främst Henrik Thunes (M) och Maria Stockhaus (M) visade sig väga lätt när det kommer till kritan.

Det mest använda argumentet för att sälja ut 2 000 av Sollentunahems hyresrätter och att fortsätta ombildningarna till bostadsrätter i Tureberg, Rotebro och Rotsunda, har hela tiden från de ovan nämnda politikerna varit att man ”måste” göra så för att Sollentunahem ska kunna bygga 1 500 nya hyresrätter till 2023.

Henrik Thunes

Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande

Foto: Sollentuna kommun

Vilket i sig är ett mycket dåligt argument, då Sollentunahem med råge klarat det ändå – innan kommunen styckade upp och mer eller mindre tömde bolaget. Ett exempel på detta är att Sollentunahems hyresintäkter minskade med 41 procent under 2018, intäkter som nu skramlar in i kommunkassan.

Nu kom så beskedet om att detta löfte inte kommer att hållas. Byggandet av de 1 500 hyresrätterna försenas i fem år.

Någon som är förvånad?

Stockhaus riksdagen

Maria Stockhaus (M), ordförande för Sollentunahems bolagsstyrelse

Foto: Sveriges Riksdag

Oblygt meddelar Thunes och Stockhaus orsakerna till detta. Eller rättare sagt – de ger inga hållbara orsaker till fem års försening. Läs själv en artikel om detta på Sollentuna Direkt: https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/byggandet-av-hyresratter-forsenas-med-fem-ar/repsjg!XSvt3d9SBGx1DtetSAHTvw/.

Här kan man dels ställa sig frågan om dessa 1 500 hyresrätter någonsin kommer att bli byggda, och dels om Sollentunahem överhuvudtaget kommer att överleva med denna politiska styrning.

Fan vet.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .