Skip to main content

Nyheter

Läxhjälpen

Läxhjälpen pressfoto Carl Hjelte
Foto
: Läxhjälpen Carl Hjelte  

Från och med i år är Hyresgästföreningen nationell partner till Stiftelsen Läxhjälpen.

Stiftelsen Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som driver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram för högstadieelever som riskerar att inte klara skolan. Målet är att de får gymnasiebehörighet och självförtroende inför framtiden.

Stiftelsen samarbetar med näringsliv, stiftelser och kommuner. Från och med i år också med Hyresgästföreningen. Verksamheten bedrivs i 60 skolor över hela landet där resultaten ligger under rikssnittet och i områden där det finns stora behov.

Läxhjälpen kommer nu i samarbeta med Hyresgästföreningen genomföra lokala aktiviteter med elevgrupper i Uppsala, Norrköping och Göteborg.

- På Läxhjälpen är vi oerhört stolta över samarbetet med Hyresgästföreningen. Nu har vi ett helhetsengagemang från hyresgäster, fastighetsägare, det offentliga och näringslivet kring en av våra största samhällsutmaningar, nämligen andelen elever som inte klarar grundskolan. Det är oerhört viktigt att hela samhället sluter upp i denna fråga och genom Läxhjälpsprogrammet når vi tydliga resultat och tillsammans skapar vi verklig skillnad för Sveriges framtid, säger Läxhjälpens generalsekreterare Henrik Szabo i ett uttalande på hyresgastforeningen.se.

Läs mer om Stiftelsen Läxhjälpen: https://laxhjalpen.se/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .