Nyheter

Rapport dag 3: Hyresgästföreningens stämma

thumbnail IMG 0521
Stämman pågår den 1-3 oktober 2021 och hålls i Stockholm. Här kan du läsa lite om det som hände på stämman under dag 3.

Med lite pirr i luften så fortsatte stämmoförhandlingarna på söndagens morgon. Pirret orsakades av att stämman antagligen låg mer än en och en halv timme efter programmet (för att gå händelserna alldeles som i förväg, så avslutades stämman på eftermiddagen en hel timme för utsatt tid!).

Även denna dag bjöd på beslut om program. Nu beslutade stämman att anta programmet En livligare folkrörelse.

thumbnail IMG 0527
Sedan kom stämmans stora kioskvältare – beslut om medlemsavgiften! Som alltid i alla organisationer så är frågan om medlemsavgiftens storlek en kär debattfråga som alla har någon åsikt om. Så även denna gång. Hela 39 talare hade anföranden och/eller lade förslag angående förbundsstyrelsens förslag om att höja avgiften med 4 kronor – från 85 kronor per medlem och månad till 89 kronor.

Och denna gång så fick förbundsstyrelsen bita i gräset. Vid omröstningen om förslaget så röstade 106 ombud mot höjningsförslaget och bara 40 för. Resultat: oförändrad medlemsavgift om 85 kronor per månad.

thumbnail IMG 0528
Därefter kom det stora blocket om stadgar och stadgefrågor. Sådant är alltid en rysare, och så även denna gång. Men efter saklig debatt så fattades det beslut om motioner och andra förlag i frågan i ganska rask takt. Vidare beslutades det också att det ska göras en organisationsöversyn, en ny organisationsplan samt att Gotland flyttas från region Sydost till region Stockholm på egen begäran.

Förbundsstyrelsen och ombuden kom också överens om att en stor stadgeöversyn ska göras inför nästa stämma, som för övrigt hålls i juni 2023.

Och lite där på slutet så klämde stämman i med att ta beslut om ännu ett programdokument – Etiska regler.

thumbnail IMG 0526
I sitt slutanförande på stämman så tackade förbundsordförande Marie Linder alla som organiserat och jobbat på stämman för ett mycket bra jobb och även alla andra som varit med och gjorde stämman till det den blev.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier