Skip to main content

Nyheter

Rapportsläpp: En bostadspolitik för hela landet - är det möjligt?

Bostad 2030
Bostad 2030 genomför ett digitalt rapportsläpp den 14 september.

Alla Sveriges 290 kommuner har samma ansvar för en fungerande bostadsförsörjning. Men förutsättningarna skiljer sig åt från Stockholm med en miljon invånare till Munkfors med 3 700 invånare eller Nordmaling med 7 100 invånare. Den bostadspolitiska debatten fokuserar oftast på landets största kommuner och de problem som finns där. Men hur ser det ut i Sveriges mindre kommuner, vilka utmaningar möter de för att se till att få en fungerande lokal bostadsmarknad? Vilka är behovet av nya bostäder? Vilken form av stöd behövs från nationell nivå?

I rapporten ”En bostadspolitik för hela landet – är det möjligt?” har Kenneth Handberg intervjuat kommunstyrelseordföranden i åtta mindre kommuner, spridda över landet med olika politiska styren. Rapporten ger en intressant bild av hur det ser ut i våra mindre kommuner, vilka behoven och utmaningarna är.

Rapportförfattaren Kenneth Handberg, journalist och tidigare kommunstyrelsens ordförande i Örebro, presenterar rapporten.

Därefter följer ett panelsamtal med Terese Bengard, verksamhetschef Hela Sverige, Madelaine Jakobsson, (C) kommunstyrelsens ordförande Nordmaling och Mathias Lindquist, (S) kommunstyrelsens ordförande i Munkfors.

Samtalet modereras av Jonas Nygren, Bostad 2030.

Plats:
Seminariet sänds digitalt genom Facebook, du behöver inte ha ett konto på Facebook för att se sändningen. 
https://www.facebook.com/events/828235838832921/

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .