Skip to main content

Nyheter

Renoveringen av Klasro påbörjad

Klasro gårdsyta2
Efter ungefär tre och ett halvt års samrådande, förhandlande, planerande och upphandlande startade renoveringen av Klasro i veckan före jul.

Sollentunahems 199 hyresrätter på Klasrovägen i Häggvik byggdes 1964 och har i många år varit i behov av renovering – bland annat stambyten. Vad gäller Sollentunahems fastighetsbestånd så var man ganska tidigt ute med renoveringar och upprustningar. Med start runt 1994 var man igång och betade av område efter område – men av någon anledning kom det aldrig till skott vad gäller Klasro och Rotebro centrum, dessa områden blev liksom över. Här var Sollentunahem något av ett föredöme som fastighetsförvaltare inom de allmännyttiga bostadsbolagen.

Renoverandet och upprustandet har naturligtvis ett pris – hyresgästerna fick i alla områden kraftiga hyreshöjningar. Efter det att upprustningen i Klasro blev känd så flyttade runt 30 hyresgäster från området – för att undvika dels höga hyreshöjningar, men dels också det faktum att det är väldigt påfrestande för hyresgäster som bor i ett bostadsområde under upprustning.

- Med den här renoveringen förbättrar vi boendemiljön för våra hyresgäster i Klasro samtidigt som vi skapar långsiktigt hållbara hem för många år framöver, säger Sollentunas vd Anna Mellström i ett uttalande till lokaltidningen Mitt i.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .