Skip to main content

Nyheter

Sollentuna kommun vill stoppa lägenhetshotell

Sollentuna kommunhus Wiki
Tillsätter utredning.

Hotellägenheter växer upp som svampar ur marken, och Sollentuna är inget undantag.

- Vi vill ändra planer och motverka byggnation av fler lägenhetshotell i Sollentuna. Det handlar bland annat om buller och trafikfrågor, men också att bibehålla gällande detaljplaner för det de är tänkta för, oavsett om det rör sig om ett verksamhetsområde med handel och kontor eller ett villaområde. En annan anledning är den otrygghet som dessa boenden i flera fall visat att de för med sig, säger Moa Rasmussen (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, i ett uttalande på kommunens hemsida.

I bakgrunden finns de vräkningar som skedde under väldigt oordnade former i Häggvik hösten 2022. Det visade sig också i sammanhanget att där fanns olagliga hyreskontrakt, och att hyresgästerna inte fick tillbaka sina depositioner. Vidare att det inte fanns något tillstånd för hotellverksamhet. Detta har polisanmälts.

En tid efter vräkningarna satte sig ett av de tre inblandade bolagen i konkurs och tömde detsamma på nästan alla tillgångar. Enligt uppgift handlar det om minst 2 miljoner kronor som försvunnit.

Läs mer om detta på kommunens hemsida: https://www.sollentuna.se/nyheter--press/nyhet-bygga-bo--miljo/lagenhetshotell-forhindras/.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .