Nyheter

Sollentunahem bygger fler hyresrätter

Bild 001
Men denna gång på ett annorlunda sätt.

I ett pressmeddelande i julveckan så meddelar Sollentunahem och SKAB (Sollentuna kommunfastigheter AB) glatt att Sollentunahem nu ska bygga 75 till 100 nya hyresrätter i Helenelund och Häggvik.

Det handlar om fastigheterna Hållplatsen 1 i Helenelund, och Spaden 1 i Häggvik. Dessa har tidigare varit äldreboenden, men kommunen har inte längre användning av lokalerna. Och det är här som SKAB kommer in i bilden, då detta kommunalägda bolag äger dessa fastigheter och nu säljer dem till systerbolaget Sollentunahem AB.

Och just denna del är mycket intressant, för det Sollentunahem nu köper ägde man tidigare. Dessa två fastigheter samt en mängd andra förde ägaren Sollentuna kommun för några år sedan över till det då nybildade SKAB. Man betalade ingenting till Sollentunahem för detta, men nu får Sollentunahem betala till SKAB. Ännu ett sätt att plocka ut pengar ur ett allmännyttigt bostadsföretag.

Sollentunahem har en ambitiös plan för detta. Byggstart för ombyggnaden ska ske under våren 2022 och inflyttning redan under hösten 2022.

Sedan löftet om att bygga 1 500 nya hyresrätter gavs hösten 2016, så är detta de första som verkligen kan räknas in i det. Bostadsbyggen som nu görs eller snart ska starta, är alla gamla projekt som ingått i likaledes gamla planer. När och om dessa 75-100 hyresrätter tas fram, så har den politiska majoriteten levererat en 5-7 procent av de utlovade 1 500. På fem år.

En fotnot i sammanhanget är att avsändarna (SKAB:s bolagsstyrelsordförande Thomas Ardenfors och Sollentunahem AB:s bolagsstyrelseordförande Maria Stockhaus – bägge moderata politiker) i pressmeddelandet vill få oss att tro att Sollentunahem har 5 400 hyresrätter. Men det är långt ifrån sanningen. Enligt årsberättelsen för 2020 så ägde Sollentunahem per den 31 december 3 701 hyresrätter och ingenting annat.
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier