Skip to main content

Nyheter

Svenska Nyttobostäder ändrar kurs

Bulvanuppläggen som fanns bland annat i Häggvik och Hässelby slopas.

Klubba
De mycket uppmärksammade vräkningarna i höstas ska inte kunna hända igen. I vart fall inte vad gäller Svenska Nyttobostäders fastigheter.

Det gamla upplägget löd som följer: Svenska Nyttobostäder ägde lägenheterna, och hyrde ut till företaget Essens of Livning som i sin tur hyrde ut dem till TTS Holding – som i sin tur hyrde ut till privatpersoner och Airbnb. I denna kedja uppstod såväl andrahands- som trejdehandskontrakt.

I augusti 2022 sade Svenska Nyttobostäder upp kontraktet med Essens of Living och då rasade hela korthuset ihop. Vilket resulterade i att 98 hyresgäster vräktes mycket kort varsel.

Nu tar Svenska Nyttobostäder bort mellanhänderna. Vidare ska man nu hyra ut till fler privatpersoner. Man kommer att fortsätta med så kallade blockuthyrningar (uthyrning av ett antal lägenheter i ”block” till ett företag, eller en kommun).

Essnes of Living och TTS Holding är polisanmälda, och det sistnämnda företaget är satt i konkurs. En konkurs där det visat sig att bolaget i det närmaste är tömt på pengar och att det finns skulder på över 2 miljoner kronor.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .