Thomas Axelssons krönika mars 2020

Nu är den intensivaste årsmötestiden över, men ännu återstår det en del.

Under föregående månad höll Sollentunaföreningens åtta lokala föreningar årsmöten, och nu lugnar det ner sig. Nu i denna månad har Sollentunaföreningen årsmöte den 25 mars på Scandic Star Hotel.

Då ska det väljas ordförande, styrelseledamöter, ersättare, revisorer, valberedning, förhandlingsdelegation för Sollentunahem samt förhandlingsråd för de privata bolagen. Vidare ledamöter och ersättare till Hyresgästföreningen region Stockholms fullmäktige.

Som medlem kan du nominera kandidater till valberedningen fram till och med den 11 mars. Mer information om detta hittar du i denna artikel: https://www.hgfsollentuna.se/nyheter/dags-att-nominera-till-hyresgaestfoereningen-sollentunas-arsmoete.  

Den 14 februari blev vi klara med det nya hyresavtalet med Sollentunahem AB. För de som bor i Sollentunahem AB samt bolagen Sollentunafastigheter 2 och 3, blir höjningen 2,1 procent från och med den 1 mars. För de som bor i Sollentunafastigheter 1, som tas över av John Mattson Fastighetsföretagen AB den 4 maj, blir höjningen 1,85 procent från den 1 mars. Det blev alltså inga retroaktiva höjningar från den 1 januari.

Läs mer om avtalet och andra avtal i länet i denna artikel: https://www.hgfsollentuna.se/nyheter/hyresfoerhandlingarna-foer-2020-klara.

Vad gäller bostadspolitiken så hölls det den 19 februari ett möte mellan regeringen och olika representanter för byggbranschen och bostadsföretagen. Syftet var att få mer fart på bostadsbyggandet igen. Vi får verkligen hoppas att de hittade kreativa lösningar på frågan!
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 070 - 301 60 18
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier