Skip to main content

Thomas Axelssons krönika mars 2023

Årsmötestid.

Vi har nu varit inne i en hektisk period då alla årsmöten ska genomföras. Alla lokala Hyresgästföreningar höll sina årsmöten i februari, och Sollentunaföreningen i mars. Den 30 mars närmare bestämt. Hyresgästföreningen region Stockholm håller sitt årsmöte den 22 april. Sedan lugnar det ner sig på den fronten.

Detta betyder i praktiken sammantaget 10 årsmöten inom Sollentunaföreningen under perioden februari-mars. Mycket att göra kring dessa, men det är inget nytt under solen.

Det som händer på årsmötena är ju förutsättningen för att Hyresgästföreningen ska kunna bedriva den verksamhet som det finns behov av och som efterfrågas. Det är på årsmötena vi väljer de som ska genomföra denna verksamhet. Handlar om allt från hyresförhandlingar och boinflytande till grillkvällar och barnaktiviteter i bostadsområdena.

Hyresförhandlingarna

För lite sedan tecknade vi avtal om hyrorna för 2023 med Sollentunahem. Resultatet är hisnande högt – 4,5 procent. På årsbasis innebär det 4,25 procent då vi kunde förhandla bort det retroaktiva för januari och februari.

Hisnade högt som sagt – men vi kan leva med detta avtal med tanke på de dåliga förutsättningarna. Hög inflation, höga bränslepriser, höjda räntor och minst sagt tokhöga elpriser. Generellt är detta de högsta hyreshöjningarna på över 30 år. Mot bakgrund av dessa problem, så landade hyresavtalet rätt bra, trots allt.

Efter årsmötet den 30 mars har föreningsstyrelsen två huvudsakliga verksamhetsmål (i korthet): att organisera mera och att utveckla verksamheten. Dessa två verksamhetsmål hör samman hela vägen.

Välkommen med på den resan!

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .