Skip to main content

Nyheter

Bostadsminister Andreas Carlson - var är ROT-avdraget för hyresgästerna?

andreas carlson riksdagen
En högst berättigad fråga.

I går presenterade regeringen sin budget för 2024. Den lämnar väldigt mycket övrigt att önska för landets tre miljoner hyresgäster. Allt, skulle man kunna säga.

Om vi ens har en bostadsminister, så har i alla fall Andreas Carlson (KD) den titeln. Men det händer ju ingenting. Absolut ingenting!

Här krävs initiativ till bostadsbyggande, men det händer ingenting. Herr Carlson – inse att vi lider av den värsta bostadsbristen sedan 1950-talet.

Vi hyresgäster är också trötta på att betala för allting. Vi betalar för ROT-avdragen som oavkortat går till dem som äger sina bostäder. Inte en endaste krona går till hyresgäster. Där har du ett uppdrag minister Carlson – se till att hyresgästerna får ta del av detta, och inte bara vara finansiärer.

Marie Linder HGF
Vår förbundsordförande Marie Linder sammanfattar detta väl:

- Vi är besvikna. För det första verkar ju regeringen glömt bort tre miljoner hyresgäster i årets budget. Mer pengar till det ägda boendet medan hyresgästerna får stå tillbaka. Vi ser inga åtgärder för att stärka upp hyresgästernas tuffa ekonomiska situation men heller inga åtgärder för att mildra den allvarliga bygg- och bostadskrisen vi befinner oss i. Jag tycker väljarna ska kunna förvänta sig en större krisinsikt i de svåra tider som råder.

Bostadsminister Andreas Carlson: var är ROT-avdraget till Sveriges hyresgäster? säger Marie Linder.  

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .