Skip to main content

Nyheter

Edsberg kan tas bort från polisens lista över utsatta områden

Edsberg den 19 maj 2022 3
Utvecklingen i Edsberg har gått åt rätt håll, enligt polisen.

Edsberg har under flera år funnits med på polisens lista över så kallade utsatta områden. Utöver Edsberg finns Tureberg också med på listan, då under kategorin riskområde.

Tidigare bedrevs en omfattande och öppen narkotikahandel i Edsberg, och även annan brottlighet. En tid innan coronapandemin var det nio skottlossningar på arton månader i området. Det visade sig vara en konflikt mellan olika gäng som sysslade med narkotikalangning i norrort.

Esdberg kan komma att tas bort från listan vid nästa årliga uppdatering.

Polisens kategorier:

Utsatt område: Karaktäriseras av låg socioekonomisk status där de kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Kan vara hot och utpressning, men även våld på gator och torg och öppen narkotikahandel. Läget anses allvarligt.

Riskområde: Är ett utsatt område, men når inte riktigt upp till definitionen av att vara särskilt utsatt. Läget anses alarmerande.

Särskilt utsatt område: Här är det ”svårt eller nästintill omöjligt” för polisen att fullfölja sitt uppdrag. Systematiska hot och våldshandlingar mot vittnen och målsägare i området. Även parallella samhällsstrukturer, extremism och hög koncentration av kriminella. Läget anses akut.

På listan finns idag cirka 60 bostadsområden i Sverige.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .