Skip to main content

Nyheter

Skandalaffärerna kring Kinesiska muren ett resultat av utförsäljningarna

Kinesiska muren Malmö wiki
Nu har det allmännyttiga bostadsföretaget MKB i Malmö köpt tillbaka lägenheterna i Kinesiska muren.

Kinesiska muren låter väldigt exotiskt i sammanhanget, men det råkar vara öknamnet på det hus där bland andra bostadsrättsföreningen Taxeringskalendern 2 fanns. Föreningen ägde 79 lägenheter i bostadsområdet, som ligger i Rosengård i Malmö. Bostadsrättsföreningen kom i ekonomiskt obestånd och kunde inte sköta fastigheten. Det saknades belysning, el, reparationer och underhåll lyste med sin frånvaro med mera, med mera.

I kläm kom då så klart de boende i huset. Såväl bostadsrättsägare som andrahandshyresgäster.

Nu har det allmännyttiga bostadsbolaget MKB köpt huset för 80 miljoner kronor. Eller rättare sagt köpt tillbaka, då det var MKB som byggde husen från början. Senare byggdes bostäderna om till kontor, för att sedan byggas om till lägenheter ännu en gång.

Hur kunde det nu bli så här?

Jo – anledningen till allt detta är att Malmö kommun ombildade denna fastighet till bostadsrätter. Ett mycket dumt beslut.

Historien om Kinesiska muren visar tydligt ännu en gång att utförsäljningar och ombildningar av allmännyttan är mycket, mycket dåliga beslut.

Läs mer om Kinesiska muren på Hem & Hyra: https://www.hemhyra.se/nyheter/mangmiljonaffaren-klar-mkb-har-tagit-over-skandalforeningen-i-malmo/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .