Skip to main content

Nyheter

Hyrorna för 2022 klara med John Mattson Fastighetsföretagen AB

John Mattson logga
Hyresgästföreningen Sollentuna har tecknat avtal med bostadsbolaget.

Hyreshöjningen för John Mattsons knappt tusen hyresgäster i Sollentuna blir för 2022 1,6 procent.

Detta ligger helt i linje med tidigare avtal som Hyresgästföreningen Sollentuna har tecknat. Hyreshöjningen 2022 för Sollentunahems hyresgäster är densamma – alltså 1,6 procent.

- Det här ligger klart under andra bolags höjningar i region Stockholm, och det är vi nöjda med. Men samtidigt är det så att vi i framtiden vill se att våra motparter kommer med bättre underlag för sina hyreskrav. I år och förra året var det ganska klent med det. Inget bolag undantaget, säger Hyresgästföreningen Sollentunas ordförande Thomas Axelsson.

Pengar i handen
En lustifikation i sammanhanget – som inte ändrar på någonting alls – är att detta avtal bara gäller John Mattsons 541 hyresgäster i Rotebro och Rotsunda, vilka motsvarar drygt hälften av bolagets hyresgäster i Sollentuna.

Övriga hyresgäster – över 400 i Häggvik, Skälby samt Malmvägen 10-12 – omfattas inte av detta avtal, men får samma höjning. Detta beror på att när John Mattson köpte dessa fastigheter i våras så ”ärvde” de samtidigt det tvåårsavtal som Hyresgästföreningen tecknade 2020 med Sollentunahem. Och det avtalet gav också 1,6 procent för 2022.

Som jämförelse så höjs hyrorna i Sigtunahem med 1,9 procent, och i Familjebostäder, Stockholmshem samt Svenska Bostäder med 1,8 procent.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .