Skip to main content

Nyheter

Starka kandidater till förbundsordförandeposten

marielinderNB150
Sedan Barbro Engman meddelade att hon avgår som förbundsordförande i förtid, har flera starka kandidater dykt upp som nominerade.

Nu senast den före detta partiledaren för Vänsterpartiet Lars Ohly, som efter höstens val slutar som riksdagsledamot. Strax innan Ohlys kandidatur blev känd lanserades den för detta S-politikern Annika Billström som nominerad. Billström var under lång tid ett starkt namn inom socialdemokraterna, främst inom Stockholms stad men även rikspolitiskt.

Sedan tidigare är det känt att Marie Linder, chef för kommunikationsenheten på Landsorganisationen (LO) är kandidat till ordförandeposten. Linder sitter sedan tidigare med i förbundsstyrelsen och är lokalt aktiv i Tyresö.

Andra nominerade är regionchefen i Västra Sverige, Anna Lönn Lundbäck. Ordföranden i region Sydost, Björn Johansson, är också tillfrågad om ordförandeuppdraget, men blev av okänd anledning aldrig nominerad och kommer därför inte att figurera i valet på stämman i juni.

För en tid sedan meddelade den före detta regionsordföranden i Stockholm Terje Gunnarson, att han valt att inte ställa upp som kandidat till ordförandeposten. Under 2013 avgick Gunnarson dessutom från förbundsstyrelsen.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .