Thomas Axelssons krönika september 2020

Hösten har ännu inte gjort sig påmind trots att vi är nära slutet av den sista sommarmånaden, men det är å andra sidan mycket annat som gör sig påmint.

Då syftar jag främst på coronapandemin. Som vi tidigare gissat (se förra krönikan) så beslutade Hyresgästföreningens förbundsstyrelse för en vecka sedan att förlänga de restriktioner som gällt sedan i våras.

Detta innebär att alla regionkontor, samt alla andra bemannade lokaler, kommer att vara stängda fram till den 31 december. Vidare att vi inte kan bedriva verksamheten som vanligt fram till dess. Vi kan alltså inte anordna aktiviteter i våra områdeslokaler i någon större omfattning, inte arrangera resor och mycket annat.

Anställda i Hyresgästföreningen kommer att fortsätta att arbeta hemifrån fram till den 31 december.

En hel del möten kommer även fortsättningsvis att ske via webben.

Den 25 augusti hade föreningsstyrelsen ett styrelsemöte där vi faktiskt träffades. Detta för första gången sedan i mars. Då gjorde vi så här – vi höll mötet på gården vid Stinsgränd i Norrviken. Där hade vi stort utrymme och kunde hålla avstånd utan problem. Att vi dessutom var utomhus gjorde ju saken ännu bättre.

Och framförallt – det var mycket roligt att faktiskt få träffa styrelsekamraterna igen! Vi hade ju inte setts på nästan fem månader.

Inom landets regioner tar man ofta upp att man har en ”vårdskuld” framför sig. Det vill säga en massa vårdinsatser som man på grund av corona fått skjuta på framtiden. Det är likadant inom Hyresgästföreningen – vi har en slags ”verksamhetsskuld” framför oss. Det är en hel massa aktiviteter som vi inte kunnat genomföra sedan i mars. Men vi kommer igen!

En av dessa ”verksamhetsskulder” är vårt årsmöte.

Det senaste datumet vi satt ut är den 30 september. I skrivande stund vet vi inte om det kommer att låta sig göras. Detta då Hyresgästföreningen region Stockholm ansökt hos förbundsstyrelsen om dispens i syfte att kunna genomföra årets årsmöte i mars 2021.

Detta kommer vi naturligtvis att återkomma om så fort vi vet besked.

Njut nu av den sommarvärme som står till buds!
  • Skapad

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Boutvecklare & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 070 - 301 60 18
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier