Skip to main content

Nyheter

Hur tänkte du nu Kent Persson?

Frågetecken freepik
Kent Persson är samhällspolitisk chef på Heimstaden, och har lite som otur när han tänker.

I en artikel på bostadspolitik.se påstår Kent Persson att det är hyresgästerna som är vinnare i årets hyresförhandlingar. Karln behöver åtminstone fyra miniräknare för att inse verkligheten – det vill säga att årets hyreshöjningar är de högsta i mannaminne och i och med det så är hyresgästerna allt annat än ”vinnare”.

Kent Persson påstår också att trepartsöverenskommelsen mellan Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och Sveriges Allmännytta inte har fungerat – vilket han har rätt i – men anger att det är Hyresgästföreningen som i förhandlingarna inte velat tillämpa överenskommelsen. Detta är inget annat än en förbannad lögn – det är fastighetsbolagen som vägrat att tillämpa överenskommelsen, både privata och allmännyttiga. Ett av de bolagen är Sollentunahem för övrigt.

Hur långt får det egentligen gå? Här måste det sättas ner en hel massa fötter för att få ordning och reda och för att tala om vart skåpet ska stå.

Läs artikeln på bostadspolitik.se: https://www.bostadspolitik.se/2023/03/20/176-fredrik-tornqvist-och-ulf-rohlen-trepartsoverenskommelsen-har-inte-fungerat-alls/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .